The most
outstanding
photo

Pamja dhe eksperienca që ofrohet në fotografinë e Sarës është e sinqertë, e pa ekzagjerume, plot jetë, foto shokësh që me vete e kanë botën dhe limiti I kufijëve të këtij vendi nuk ua limiton lidhjen utopike me hapsirën, me njëri-tjetrin dhe me ne si vëzhgues. Nuk është foto e shikimit të parë, është foto që rritet, zbukurohet, shtohet derisa e sheh.

Të tillë e kemi edhe vendin, të ri, të hapun, jo të shikimit të parë, po më shumë të te ekperiencuarit, të lidhjes që të ofrohet, të sinqeritetit me të cilin ofrohet kjo lidhje. Kosova është vend i të rinjëve, i dashnisë, I ndejave dhe hapsirës së përbashkët. E tillë është edhe kjo foto, edhe ky libër, që tepër shumë i përngjajnë Kosovës.

nxjerrur nga deklarata e jurisë

Sara Rodiqi | Camping at Ngom Fest | Prizren